Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku zasadziliśmy z Chłopakami wyjątkowo dużo rzeżuchy, więc dzisiaj kolejny przepis z tą wyjątkową roślinką :) Tym razem dodałam ją do twarożku i w ten sposób powstało bardzo ciekawe nadzienie do pierogów. Ciasto do pierogów zrobiłam z mąki orkiszowej, która doskonale się sprawdziła. Smak nadzienia podkreśliła podsmażona młoda cebulka, którą posypałam gotowe pierogi. Zapraszam :)
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7279
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154895
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7279
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154895
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Składniki
FARSZ Twarożek wymieszać ze śmietaną, mlekiem i posiekaną rzeżuchą. Doprawić solą i pieprzem. Całość można zblendować. PIEROGI Mąki przesiać przez sitko, wbić jajka i dodać śmietanę. Wyrabiać ciasto najlepiej rękami aż będzie elastyczne.
Gotowe ciasto rozwałkować, na ciasto położyć farsz z twarożku i wykrawać pierogi, ja używam do tego szklanki.
Gotowe pierogi włożyć do wrzącej posolonej wody, gotować przez ok.5-7 minut, aż do wypłynięcia pierogów.
Podawać z podsmażoną na masełku pokrojoną młodą cebulką.
Smacznego !
:)