Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku zasadziliśmy z Chłopakami wyjątkowo dużo rzeżuchy, więc dzisiaj kolejny przepis z tą wyjątkową roślinką :) Tym razem dodałam ją do twarożku i w ten sposób powstało bardzo ciekawe nadzienie do pierogów. Ciasto do pierogów zrobiłam z mąki orkiszowej, która doskonale się sprawdziła. Smak nadzienia podkreśliła podsmażona młoda cebulka, którą posypałam gotowe pierogi. Zapraszam :)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1755
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 255
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 226
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1755
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 255
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 226
Składniki
FARSZ Twarożek wymieszać ze śmietaną, mlekiem i posiekaną rzeżuchą. Doprawić solą i pieprzem. Całość można zblendować. PIEROGI Mąki przesiać przez sitko, wbić jajka i dodać śmietanę. Wyrabiać ciasto najlepiej rękami aż będzie elastyczne.
Gotowe ciasto rozwałkować, na ciasto położyć farsz z twarożku i wykrawać pierogi, ja używam do tego szklanki.
Gotowe pierogi włożyć do wrzącej posolonej wody, gotować przez ok.5-7 minut, aż do wypłynięcia pierogów.
Podawać z podsmażoną na masełku pokrojoną młodą cebulką.
Smacznego !
:)