Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska,która może zastąpić śniadanie w domu lub w pracy.Zdrowa pełna witamin i baaardzo smaczna. Serdecznie polecam:)
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 316
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 754
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 56
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 248
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 316
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 754
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 56
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 248
Składniki
Wybrać z pokrojonego na cztery części granatu pestki i odłożyć do miseczki. Pomarańcze obrać ,usunąć białą skórkę,przekroić na mniejsze części i zblendować. Dodać obrane jabłko i również zblendować. Wsypać nasiona chia,zamieszać i zostawić na 20min.by zgęstniały. Obrać ananasa,przekroić na cztery części,wyciąć środkowy twardy głąb. Pokroić na cieńkie plasterki. Na spód każdego pucharka położyć plasterki ananasa,łyżkępestek granatu,zalać gęstniejącą masą pomarańczowo-jabłkową z chia. Na masę dać znów warstwę ananasa i pestki granatu.Zalać masą pomarańczową. Udekorować wierzch pestkami granatu,ananasem i miętą. Dać do lodówki na 2-3 godz.
Smacznego życzę!