Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska,która może zastąpić śniadanie w domu lub w pracy.Zdrowa pełna witamin i baaardzo smaczna. Serdecznie polecam:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Wybrać z pokrojonego na cztery części granatu pestki i odłożyć do miseczki. Pomarańcze obrać ,usunąć białą skórkę,przekroić na mniejsze części i zblendować. Dodać obrane jabłko i również zblendować. Wsypać nasiona chia,zamieszać i zostawić na 20min.by zgęstniały. Obrać ananasa,przekroić na cztery części,wyciąć środkowy twardy głąb. Pokroić na cieńkie plasterki. Na spód każdego pucharka położyć plasterki ananasa,łyżkępestek granatu,zalać gęstniejącą masą pomarańczowo-jabłkową z chia. Na masę dać znów warstwę ananasa i pestki granatu.Zalać masą pomarańczową. Udekorować wierzch pestkami granatu,ananasem i miętą. Dać do lodówki na 2-3 godz.
Smacznego życzę!