Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska,która może zastąpić śniadanie w domu lub w pracy.Zdrowa pełna witamin i baaardzo smaczna. Serdecznie polecam:)
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 444
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1147
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 444
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1147
Składniki
Wybrać z pokrojonego na cztery części granatu pestki i odłożyć do miseczki. Pomarańcze obrać ,usunąć białą skórkę,przekroić na mniejsze części i zblendować. Dodać obrane jabłko i również zblendować. Wsypać nasiona chia,zamieszać i zostawić na 20min.by zgęstniały. Obrać ananasa,przekroić na cztery części,wyciąć środkowy twardy głąb. Pokroić na cieńkie plasterki. Na spód każdego pucharka położyć plasterki ananasa,łyżkępestek granatu,zalać gęstniejącą masą pomarańczowo-jabłkową z chia. Na masę dać znów warstwę ananasa i pestki granatu.Zalać masą pomarańczową. Udekorować wierzch pestkami granatu,ananasem i miętą. Dać do lodówki na 2-3 godz.
Smacznego życzę!