Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite i proste w przygotowaniu danie z kurczaka świetnie nadające się na spotkanie z przyjaciółmi.
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 251
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 919
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 93
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 150
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 250
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 251
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 919
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 93
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 150
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 250
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę na następnie podsmażamy ok 5. min na łyżeczce oliwy wraz z odrobiną surowej kiełbasy dla smaku. Dodajemy kolejno pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, seler naciowy, trzy łyżeczki pesto oraz łyżeczkę przecieru pomidorowego. Całość przyprawiamy i dusimy do miękkości.
Następnie przygotowany wcześnie wystudzony farsz zawijamy w formie małych paczuszek w ciasto francuskie i pieczemy w piekarniku na ok 180 stopni 20 min.
Na talerzach rozkładamy warstwę z rukoli, którą skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i smarujemy odrobiną pesto. Całość posypujemy żółtym serem lub parmezanem. Po upieczeniu na wcześniej przygotowaną pierzynkę wykładamy paczuszki i gotowe.