Do góry

Przekąski Przepis na:

Paczuszki z kurczaka na pierzynce z rukoli

Paczuszki z kurczaka na pierzynce z rukoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 198

Dodano:

Odsłon: 107405

Smakowite i proste w przygotowaniu danie z kurczaka świetnie nadające się na spotkanie z przyjaciółmi.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę na następnie podsmażamy ok 5. min na łyżeczce oliwy wraz z odrobiną surowej kiełbasy dla smaku. Dodajemy kolejno pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, seler naciowy, trzy łyżeczki pesto oraz łyżeczkę przecieru pomidorowego. Całość przyprawiamy i dusimy do miękkości.

  2. Następnie przygotowany wcześnie wystudzony farsz zawijamy w formie małych paczuszek w ciasto francuskie i pieczemy w piekarniku na ok 180 stopni 20 min.

  3. Na talerzach rozkładamy warstwę z rukoli, którą skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i smarujemy odrobiną pesto. Całość posypujemy żółtym serem lub parmezanem. Po upieczeniu na wcześniej przygotowaną pierzynkę wykładamy paczuszki i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

daniela50 22 kwietnia 2012 Prosty, szybki , smaczne składniki i czego chcieć więcej.Do ulubionych , już wiem co będę serwować na ciepło ,POZDRAWIAM :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 02 marca 2012 Lubię taki proste,szybkie i pięknie wyglądające dania...
Do ulubionych...
Czekam na więcej Twoich przepisów ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kaatarinaa 15 lutego 2012 pola3s Zawsze możesz dodać składniki, które lubisz najbardziej:) Myślę, że fajnie pasowały by tu również pomidorki koktajlowe z oliwkami czarnymi, albo cukinia. Popróbuj, sama najlepiej będziesz wiedzieć na co masz w danej chwili smak:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pola3s 15 lutego 2012 Czym można zastąpić zaproponowany przez Ciebie farsz :) ? Kurczak w cieście francuskim wydaje się smacznym pomysłem, nie przepadam jednak za papryką i selerem :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pola3s 15 lutego 2012 Czym można zastąpić podany przez Ciebie farsz :) ? Kurczak w sosie francuskim wydaje mi się smacznym pomysłem, nie przepadam jednak za papryką i selerem :(
pozdrawiam serdecznie,
p.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kubson012 15 lutego 2012 Najlepiej jest krytykowac i sie chwalic ze sie jest super kucharzem a nie podac zadnego przepisu ktory by inni mogli ocenic....Nic tylko sie usmiac :D Ta liczba przy nicku to chyba wiek :) Przepis bardzo w porzadku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kaatarinaa 15 lutego 2012 Nie sądziłam, że mój przepis wzbudzi taką dyskusję. Wolałabym, żeby tyczyła się ona jednak przepisu, a nie była zwykłą przepychanką. Co do "pierzynki z rukoli" to mi taka nazwa się podoba, a sama rukola w przepisie jest świetnym uzupełnieniem tego dania. empepe13 - ciasto francuskie też potrafię zrobić, ale tutaj akurat skorzystałam z gotowego i to chyba nie zbrodnia. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

embepe13 15 lutego 2012 Do Mirmana - embepe13 trochę gotować umie, ciasto francuskie potrafi zrobić a nie tylko kupić, więc z tymi podziękowaniami to przesada. Co do ciekawych przepisów, bywają ciekawsze, ale to kwestia gustu i umiejętności. Może kiedyś coś swojego wrzucę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirmana 15 lutego 2012 Zamiast podziękować ewisienka22 za ciekawy przepis, to embepe13 potrafi tylko krytykować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń