Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite i proste w przygotowaniu danie z kurczaka świetnie nadające się na spotkanie z przyjaciółmi.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1902
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3134
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1215
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1981
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1902
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3134
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1215
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1981
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę na następnie podsmażamy ok 5. min na łyżeczce oliwy wraz z odrobiną surowej kiełbasy dla smaku. Dodajemy kolejno pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, seler naciowy, trzy łyżeczki pesto oraz łyżeczkę przecieru pomidorowego. Całość przyprawiamy i dusimy do miękkości.
Następnie przygotowany wcześnie wystudzony farsz zawijamy w formie małych paczuszek w ciasto francuskie i pieczemy w piekarniku na ok 180 stopni 20 min.
Na talerzach rozkładamy warstwę z rukoli, którą skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i smarujemy odrobiną pesto. Całość posypujemy żółtym serem lub parmezanem. Po upieczeniu na wcześniej przygotowaną pierzynkę wykładamy paczuszki i gotowe.