Do góry

Desery Przepis na:

Panna cota malinowa

Panna cota malinowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 492 Ocena: 6138

Dodano:

Odsłon: 1105

Pyszna :)

Składniki

  • 250 ml. mleka 2%
  • 500 ml. śmietanki 30 %
  • 250 ml. płynu z malin
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 10 łyżeczek żelatyny
  • 2 łyżki cukru
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pisząc płyn z malin, mam na myśli coś w rodzaju kompotu o intensywnym kolorze. Może być posłodzony.

    Wykonanie;

    Śmietankę i mleko umieścić w jednym garnku i wstawić na mały ogień. Dodać cukry.
    Do zimnego płynu malinowego wsypać żelatynę. Niech pęcznieje.

    Jeżeli na brzegach garnka z gotującą się Śmietanką i mlekiem pojawią się małe pęcherzyki, należy zdjąć z ognia i wlać sok z malin z żelatyną. Mieszać, aż do rozpuszczenia się żelatyny.
    Wlać do foremek i odstawić w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 23 lutego 2017 Pyszności..mmmm...ulubione moje malinki...ale narobiłaś mi ochoty:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 23 lutego 2017 Małgosiu, pycha <3 A ten filmik, rewelacyjny <3 Też bym skosztował ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń