Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki z kwaśnego mleka z kwaśnymi jabłkami, pyszne na deser i obiad.Najlepiej smakują gorące, posypane cukrem pudrem.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Mąkę przesiać. Mleko z jajkami,mąką, sodą lub proszkiem do pieczenia i solą ubić na gładką masę.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka, najlepiej miękkie, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w krążki grubości ok. 1/2 cm.
Krążki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.