Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki z kwaśnego mleka z kwaśnymi jabłkami, pyszne na deser i obiad.Najlepiej smakują gorące, posypane cukrem pudrem.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Składniki
Mąkę przesiać. Mleko z jajkami,mąką, sodą lub proszkiem do pieczenia i solą ubić na gładką masę.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka, najlepiej miękkie, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w krążki grubości ok. 1/2 cm.
Krążki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.