Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana kaszą bulgur z warzywami
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 186
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 69
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 186
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 69
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 94
Składniki
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Z papryki odciąć górną część, wydrążyć środek. Marchewkę pokroić w kostkę i podgotować chwilę, aby zmiękła. Na patelni usmażyć cebulę, po chwili dodać czosnek, paprykę, fasolkę, pokrojoną w kostkę cukinię, podgotowaną marchewkę i ugotowaną kaszę. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku przyprawami.
Gotowym farszem napełnić papryki, na farsz położyć po jednym plasterku mozzarelli i na koniec po plasterku pomidora. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać ok pół szklanki wody i piec pod przykryciem ok 45 min. w temperaturze 200st. 15 min przed końcem można papryki odkryć, aby się zarumieniły