Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana kaszą bulgur z warzywami
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44590
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181916
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 166
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44590
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181916
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 166
Składniki
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Z papryki odciąć górną część, wydrążyć środek. Marchewkę pokroić w kostkę i podgotować chwilę, aby zmiękła. Na patelni usmażyć cebulę, po chwili dodać czosnek, paprykę, fasolkę, pokrojoną w kostkę cukinię, podgotowaną marchewkę i ugotowaną kaszę. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku przyprawami.
Gotowym farszem napełnić papryki, na farsz położyć po jednym plasterku mozzarelli i na koniec po plasterku pomidora. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać ok pół szklanki wody i piec pod przykryciem ok 45 min. w temperaturze 200st. 15 min przed końcem można papryki odkryć, aby się zarumieniły