Do góry

Dania główne Przepis na:

Paprykowy filet z kurczaka

Paprykowy filet z kurczaka

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1370

Dodano: 22.01.2012

Odsłon: 14513

SZYBO SIĘ ROBI I SZYBKO ZJADA.

Składniki

  • filet z kurczaka, 1 DUŻY
  • pieczarki, 10 DUŻYCH
  • cebula, 2 SZT
  • OLEJ DO PODSMAŻANIA, OK.5 ŁYŻEK
  • papryka w proszku słodka, 2 ŁYŻKI
  • sól, pieprz,majeranek, DO SMAKU
  • przyprawa do gyrosa, OK.1 ŁYZKI
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIĘSO POKROIĆ W KOSTKĘ DAĆ DO MISKI ,POSYPAĆ 1 ŁYŻKĄ PAPRYKI,PRZYPRAWĄ DO GYROSA POLAĆ 2 ŁYŻKAMI OLEJU DOBRZE WYMIESZAĆ W STAWIĆ NA OK. 1 GODZ. DO LODÓWKI.

  2. OCZYŚCIĆ PIECZARKI, POKROIĆ W TALARKI ,CEBULĘ OBRAĆ POKROIĆ W KOSTKĘ.

  3. NA PATELNIĘ WLAĆ 3 ŁYŻKI OLEJU, ZESZKLIĆ CEBULĘ DODAĆ PIECZARKI SMAŻYĆ DO ODPAROWANIA WODY ,WYŁOŻYĆ NA MISECZKĘ.

  4. NA PATELNIĘ DAĆ TROSZKĘ OLEJU I WRZUCIĆ MIĘSO,SMAŻYĆ DO MIĘKKOŚCI.

  5. DO MIĘSA DODAĆ JESZCZE 1 ŁYŻKĘ SŁODKIEJ PAPRYKI POSYPAĆ SOLĄ , PIEPRZEM I MAJERANKIEM,NASTĘPNIE USMAŻONE I PRZYPRAWIONE /PO SWOJEMU/ PIECZARKI DOBRZE WYMIESZAĆ I GOTOWE.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń