Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis do domu przyniosła moja Sis. Niby drożdżowe, a nie trzeba na nie czekać godzinami:) Idealne do barszczu czerwonego lub grzybowego. Albo po prostu najzwyczajniej na świecie solo:)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 197
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 197
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Składniki
Obrane pieczarki ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy drobniutko i podsmażamy na patelni. Dodajemy pieczarki, smażymy, ąz część soków odparuje. Ściągamy z ognia. Do gorących pieczarek wbijamy 2 jajka i dodajemy bułkę tartą tak aby zabrała wodę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Odczekujemy 20 min. żeby wyrosło. Rozwałkowujemy na długi pasek, kładziemy farsz, zawijamy i kroimy w małe paszteciki. Smarujemy dodatkowo po wierzchu jajkiem. Wkłądamy do piekarnika i w temp. ok. 170 stopni pieczemy aż się zrumieni.