Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis do domu przyniosła moja Sis. Niby drożdżowe, a nie trzeba na nie czekać godzinami:) Idealne do barszczu czerwonego lub grzybowego. Albo po prostu najzwyczajniej na świecie solo:)
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 323
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 411
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 226
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 357
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 389
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 323
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 411
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 226
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 357
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 389
Składniki
Obrane pieczarki ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy drobniutko i podsmażamy na patelni. Dodajemy pieczarki, smażymy, ąz część soków odparuje. Ściągamy z ognia. Do gorących pieczarek wbijamy 2 jajka i dodajemy bułkę tartą tak aby zabrała wodę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Odczekujemy 20 min. żeby wyrosło. Rozwałkowujemy na długi pasek, kładziemy farsz, zawijamy i kroimy w małe paszteciki. Smarujemy dodatkowo po wierzchu jajkiem. Wkłądamy do piekarnika i w temp. ok. 170 stopni pieczemy aż się zrumieni.