Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet wyszedł bardzo delikatny,smaczny i dietetyczny.Bardzo polecam:)
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 539
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 972
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 101
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 115
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 193
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 539
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 972
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 101
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 115
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 193
Składniki
Umytą nóżkę ugotować z dodatkiem warzyw,ziela i liści laurowych. Pod koniec wrzucić oczyszczoną i umytą wątróbkę i pogotować 10 min. Wszystkie warzywa jak i mięso wyjąć,wystudzić i zmielić.Bułkę namoczyć w rosole,odcisnąć i również zmielić.Dodać żółtka,a z białek ubić pianę. Doprawić do smaku solą,pieprzem ,gałką i imbirem.Delikatnie wymieszać. Foremkę (u mnie aluminiowa jednorazówka) posmarować i posypać tartą bułką. Masę wyłożyć do foremki,wyrównać i piec około 60min w 190st. Smacznego życzę!