Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio polubiłam pieczone domowe pasztety. Robi się je naprawdę prosto, są nie drogie (bo ja wykorzystuję do nich mięso z rosołu) i wychodzi jego według mnie bardzo dużo. Tym razem do pasztetu dołożyłam jeszcze pieczarki. Pasztet wyszedł oczywiście rewelacyjnie, a smakował jeszcze lepiej.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457564
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1408
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2230
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457564
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1408
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2230
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Składniki
Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli zdejmujemy z ognia.
Na tej samej patelni na oliwie podsmażamy pokrojone w plastry pieczarki, często mieszamy. Kiedy odparuje z nich woda zdejmujemy z ognia.
Na oliwie podsmażamy również wątróbkę drobiową. Podsmażoną odstawiamy do wystudzenia.
Przez maszynkę do mięsa dwukrotnie przepuszczamy mięso.
Mielimy dwukrotnie również jarzyny, cebulę, pieczarki i wątróbkę.
Do masy dodajemy jajka, oregano, bułkę tarta, kaszę mannę, sól i pieprz. Całość dokładnie wyrabiamy.
Masę przekładamy do wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą foremek (u mnie dwie małe prostokątne).
Pasztet pieczemy w temp. 180'C przez około godzinę.
Pasztet po upieczeniu podajemy na zimno z chlebem, lub na gorąco z ulubiona surówką.
Smacznego !!!