Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny pasztet z kurczaka, radzę zrobić z podwójnej porcji...
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15223
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 464
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15223
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 464
Składniki
Udka podsmażamy a następnie razem z pieczarkami, marchewką i cebulą dusimy aż mięso będzie miękkie. Kiedy mięso lekko przestygnie oddzielamy od kości.
W wywarze z duszenia moczymy kajzerkę.
Mięso z warzywami i namoczoną bułką mielimy w maszynce; można to zrobić dwa razy wtedy pasztet będzie bardziej kremowy.
Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, rozpuszczone masło i całe jajko.
Masę wyrabiamy, dodając do smaku sol, pieprz, gałkę muszkatołową.
Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160-170 st ok. 60 min.