Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...wymaga czasu i pracy,ale walory smakowe są wspaniałe :-)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Pistacje obrać ze skorupek i namoczyć w gorącej wodzie.Po przestudzeniu obrać ze skórek i pokroić.Do drugiej części zmielonego mięsa dodać 5 jaj,sól,pieprz i 1 łyżeczkę gałki, miksować kilka minut do uzyskania jednolitej masy.Wsypać pokrojone pistacje i wymieszać.Przełożyć pasztet do aluminiowych foremek i wstawić do nagrzanego (180) piekarnika.Piec 90 minut.
Dokładny opis jak przygotować masę na pasztet zamieściłam w poprzednim przepisie : Pasztet z suszonymi podgrzybkami. Zapraszam.
SMACZNEGO