Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego dla wegatarian ale nie tylko. Przed wakacjami warto zrzucić bowiem parę kilo, a dietetyczny pasztet temu pomoże.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10664
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 612
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10664
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 612
Składniki
Soczewicę gotujemy do miękkości. Można ją spokojnie rozgotować na papkę. Marchew ścieramy na drobnej tarce. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżeczce oleju. Do zrumienionej cebuli przeciskamy przez praskę czosnek. Podsmażamy jeszcze chwilę do pojawienia charakterystycznego zapachu.
Łączymy soczewicę z cebulą i marchewką. Dodajemy jajka i przyprawy. Przekładamy masę do foremek keksowych i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 50 minut. Podany z sosem koperkowym na bazie jogurtu naturalnego nadaje się na dietetyczne śniadania lub kolacje. Pod wpisem link do sekcji diety na naszym blogu - znajdziecie tam inne dietetyczne dania zgodne z dietą Vitalia