Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego dla wegatarian ale nie tylko. Przed wakacjami warto zrzucić bowiem parę kilo, a dietetyczny pasztet temu pomoże.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8813
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41735
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4878
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45788
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8813
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41735
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4878
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45788
Składniki
Soczewicę gotujemy do miękkości. Można ją spokojnie rozgotować na papkę. Marchew ścieramy na drobnej tarce. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżeczce oleju. Do zrumienionej cebuli przeciskamy przez praskę czosnek. Podsmażamy jeszcze chwilę do pojawienia charakterystycznego zapachu.
Łączymy soczewicę z cebulą i marchewką. Dodajemy jajka i przyprawy. Przekładamy masę do foremek keksowych i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 50 minut. Podany z sosem koperkowym na bazie jogurtu naturalnego nadaje się na dietetyczne śniadania lub kolacje. Pod wpisem link do sekcji diety na naszym blogu - znajdziecie tam inne dietetyczne dania zgodne z dietą Vitalia