Do góry

Desery Przepis na:

Patisony z farszem

Patisony z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Patisony z farszem"

Składniki

  • 4 średnie patisony
  • 2 średnie cukinie
  • 2 duże pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z umytych patisonów odetnij górę i delikatnie wydrąż miąższ. Włóż do garnka z osoloną wrzącą wodą, gotuj 20-30 min (powinny zachować swój kształt, ale być miękkie). Cukinie umyj, pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.

  2. Kaszę wsyp do miski i zalej ją gorącą wodą (powinna być w całości zakryta). Przykryj, odstaw na ok. 5 minut, aż kasza wchłonie cały płyn. Po tym czasie zdejmij przykrycie i całość delikatnie wymieszaj widelcem, żeby ziarenka kaszy nie pozbijały się w grudki. 

  3. Na dużej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj cukinię oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszając smaż ok. 2 min. Warzywa wymieszaj z kaszą oraz pomidorami. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Farszem wypełnij wnętrze ciepłych patisonów.

  4. (bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 280 kilokalorii

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń