Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-12-2012
Więcej na profilu.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2989
Polecam.
Odsłon: 1762
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2989
Polecam.
Odsłon: 1762
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę oraz przetarty przez praskę czosnek. Smażyć około 3 minuty. Dodać startą na grubych oczkach marchew i drobno pokrojone łodygi selera naciowego. Smażyć kolejne 5 minut, dodać sardynki i podlać wszystko winem. Dusić, aż wino odparuje. Dodać sos pomidorowy i dusić przez kolejne 5 minut. W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron. Odcedzić i przelać zimną wodą, aby makaron się nie posklejał. Doprawić sos solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić ugotowany makaron i wszytko dokładnie wymieszać. W razie potrzeby ponownie doprawić. Podgrzać makaron i od razu podawać.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę oraz przetarty przez praskę czosnek. Smażyć około 3 minuty.
Dodać startą na grubych oczkach marchew i drobno pokrojone łodygi selera naciowego. Smażyć kolejne 5 minut, dodać sardynki i podlać wszystko winem. Dusić, aż wino odparuje.
Dodać sos pomidorowy i dusić przez kolejne 5 minut. W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron. Odcedzić i przelać zimną wodą, aby makaron się nie posklejał. Doprawić sos solą i pieprzem.
Na patelnię wrzucić ugotowany makaron i wszytko dokładnie wymieszać. W razie potrzeby ponownie doprawić. Podgrzać makaron i od razu podawać.