Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę mniej tłuszczowe, niż klasyczne pesto. I zabielone. Serkiem. A z czego? Z polskich, zielonych świeżynek - na wskroś aromatycznych. Z orzeźwieniem od mięty i małym kopem od czosnku :) Kwintesencja zieloności sezonowej!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 221
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16267
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 87
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 230
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 221
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16267
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 87
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 230
Składniki
Zioła myję i osuszam. Wszystkie składniki /pozostawiam tylko 1 łyżkę oleju/ umieszczam w kielichu miksera i miksuję do rozdrobnienia, połączenia, uzyskania masy o jednorodnej konsystencji. Po przełożeniu pesto do słoików, polewam lekko olejem, dzięki czemu dłużej zachowa żywotność w lodówce. I gotowe! Super do kasz, makaronów, ziemniaków, kanapek... I