Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z dodatkiem orzechów nerkowca, czosnku i rolady ustrzyckiej. Idealne do makaronu :)
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 438
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 109
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5470
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1081
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 426
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1145
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 438
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 109
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5470
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1081
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 426
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1145
Składniki
Orzechy nerkowca prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy je w moździerzu lub mielimy w rozdrabniaczu, tak aby zachować małe orzechowe kawałki.
Do rozdrabniacza dodajemy listki pietruszki, 3 ząbki czosnku i część oliwy z oliwek - miksujemy przez chwilę dla delikatnego rozdrobnienia.
Do zmiksowanej pietruszki i czosnku dodajemy odsączone z zalewy i delikatnie opłukane zielone oliwki i ponownie miksujemy.
Następnie dodajemy startą na drobnych oczkach roladę ustrzycką oraz rozdrobnione orzechy i miksujemy przez chwilę dla odpowiedniego połączenia składników. Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną cukru brzozowego (ksylitolu).
Pesto idealnie komponuje się z makaronem ugotowanym al dente np. z penne, rigatoni lub tagliatelle. Życzę smacznego! :)