Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z rabarbarem. Delikatne, słodko-kwaśne. Polecam
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 104
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 285
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1134
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2016
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25458
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 104
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 285
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1134
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2016
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25458
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Masło pokrój w kostkę. Z mąki, żółtek, masła, proszku do pieczenia i cukru pudru zagnieć ciasto. Podziel na dwie części (60% i 40%). Każdą z części zawiń w folię spożywczą. Zamróź przez min. pół godziny. Blaszkę o wymiarach 26x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Większą część ciasta zetrzyj na tarce. Wysyp na blaszkę. Ciasto podpiecz w 190 stopniach C przez ok. 15 minut. Odstaw i wystudź. Białka ubij na sztywno, dodaj pod koniec cukier i cukier waniliowy. Cały czas ubijaj. Powoli wsypuj proszek budyniowy. Cały czas ucieraj. Wlewaj olej. Połącz wszystkie składniki. Na ciasto wyłóż ubitą pianę, wyrównaj. Wyłóż pokrojony rabarbar. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz w 190 stopniach C przez ok. 40 minut.