Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy Gessler. Wyszła naprawdę rewelacyjnie! Mięsko odchodziło od kości, było delikatne, soczyste i aromatyczne.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 127
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 312
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1325
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2413
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25737
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 127
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 312
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1325
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2413
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25737
Składniki
Golonki myjemy i oczyszczamy a następnie nacieramy solą i słodką papryką (wewnątrz i na zewnątrz). Układamy ją w naczyniu żaroodpornym.
Warzywa kroimy w kostkę i obkładamy nimi golonkę. Zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe z zielem angielskim.
Pieczemy ok 2-2,5h w temp 180 stopni. Co 15 min golonki odwracamy i podlewamy powstałym wywarem.
Podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego!