Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli zastanawiacie się jakie mięso przygotować na obiad, to dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pieczoną wołowinę. Mięso według tego przepisu wychodzi miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326618
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326618
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16952
Składniki
Mięso nacieram musztardą, posypuję solą i pieprzem. Przekładam do woreczka foliowego do pieczenia. Dokładam też cebulę i marchewkę – obrane i pokrojone na mniejsze kawałki. Wrzucam też ziele angielskie i listki laurowe – doskonale wzbogacą smak mięsa i sosu. Wszystko przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 3 godziny. na 15 minut przed końcem pieczenia rozcinam woreczek, tak aby mięso ładnie przypiekło się od góry.
Wołowinę przekładam na deskę, aby odpoczęła, a sos przelewam do garnka. Wyjmuję z niego ziele angielskie i listki laurowe. Dodaję śmietanę i mąkę i dokładnie blenduję. Mięso kroję w plastry i podaję polane sosem. Smacznego!!!