Do góry

Dodatki Przepis na:

pieczone szparagi

pieczone szparagi

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2533

Dodano:

Odsłon: 2904

proste i pyszne szparagi pieczone z sokiem limonkowym i przyprawami

Składniki

  • pęk cienkich zielonych szparagów
  • limona i sok z połowy
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
  • olej rzepakowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szparagi obieram, usuwając zdrewniałe części. Myję je delikatnie i osuszam.
    Piekarnik rozgrzewam do 190-200 stopni Celsjusza.
    Blachę wykładam woskowanym papierem do pieczenia. Układam szparagi. Limony kroję na plastry i rozkładam na szparagach. Skrapiam sokiem limonowym.
    W moździerzu ucieram pieprz kolorowy i łączę z solą, tymiankiem i rozmarynem. Posypuję szparagi przyprawami. Na koniec polewam olejem rzepakowym.
    Blachę wkładam do rozgrzanego piekarnika i piekę około 17-18 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń