Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne szparagi pieczone z sokiem limonkowym i przyprawami
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9480
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2963
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6538
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9480
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2963
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6538
Składniki
Szparagi obieram, usuwając zdrewniałe części. Myję je delikatnie i osuszam. Piekarnik rozgrzewam do 190-200 stopni Celsjusza. Blachę wykładam woskowanym papierem do pieczenia. Układam szparagi. Limony kroję na plastry i rozkładam na szparagach. Skrapiam sokiem limonowym. W moździerzu ucieram pieprz kolorowy i łączę z solą, tymiankiem i rozmarynem. Posypuję szparagi przyprawami. Na koniec polewam olejem rzepakowym. Blachę wkładam do rozgrzanego piekarnika i piekę około 17-18 minut.