Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 392
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1809
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3399
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26943
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 392
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1809
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3399
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26943
Składniki
Prostokątną formę (18x28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Kuwerturę, masło, cukier i miód włożyć do garnka i rozpuścić podgrzewając na małym ogniu. Ostudzić.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Dodać pozostałe składniki oprócz migdałów i skórki pomarańczowej. Zmiksować na gładkie ciasto. Dodać migdały i skórkę, wymieszać. Przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 30 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Ciasto pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie przykleić przy pomocy pisaka cukrowego płatki migdałowe. Smacznego :)