Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 26
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 53
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 47
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2548
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 26
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 53
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 47
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2548
Składniki
Prostokątną formę (18x28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Kuwerturę, masło, cukier i miód włożyć do garnka i rozpuścić podgrzewając na małym ogniu. Ostudzić.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Dodać pozostałe składniki oprócz migdałów i skórki pomarańczowej. Zmiksować na gładkie ciasto. Dodać migdały i skórkę, wymieszać. Przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 30 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Ciasto pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie przykleić przy pomocy pisaka cukrowego płatki migdałowe. Smacznego :)