Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4900
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9602
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4900
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9602
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1426
Składniki
Prostokątną formę (18x28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Kuwerturę, masło, cukier i miód włożyć do garnka i rozpuścić podgrzewając na małym ogniu. Ostudzić.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Dodać pozostałe składniki oprócz migdałów i skórki pomarańczowej. Zmiksować na gładkie ciasto. Dodać migdały i skórkę, wymieszać. Przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 30 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Ciasto pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie przykleić przy pomocy pisaka cukrowego płatki migdałowe. Smacznego :)