Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi to klasyczne polskie danie, przygotować je można z różnym nadzieniem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10259
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2896
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1997
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 761
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10259
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2896
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1997
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 761
Składniki
Masło rozpuścić w gorącej wodzie, połączyć z mlekiem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać jajko i odrobinę soli.
Do mąki stopniowo dolewać wodę z mlekiem mieszając nożem.
Zagnieść elastyczne, gładkie ciasto, włożyć do foliowego woreczka, pozostawić na pół godziny.
Następnie rozwałkować, wykroić krążki, ułożyć po kilka malin.
Złożyć na pół i bardzo dokładnie zlepić brzegi ciasta. Zgotować dużą ilość wody, osolić, partami wrzucać pierogi i gotować 2-3 minuty.
Podawać oprószone cukrem i śmietaną wymieszaną z sosem czekoladowym.