Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż, tuż więc można pomyśleć o przygotowaniu pierogów. Przepis bardzo łatwy , a pierogi smaczne :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13368
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7507
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13368
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7507
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, olej, wodę i sól. Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i odstawić.
Grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na 20 min. W międzyczasie obrać pieczarki i pokroić. Obrać cebulę i drobno pokroić. Zeszklić na oleju.
Grzyby odcisnąć , zmielić razem z pieczarkami. Dodać do cebuli i smażyć do odparowania wody co jakiś czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.
Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką kółka ( lub przyrządem do pierogów ). Nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie zlepić rogi. Zamrozić . Życzę smacznego :)