Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż, tuż więc można pomyśleć o przygotowaniu pierogów. Przepis bardzo łatwy , a pierogi smaczne :)
Polecam, pychota.
Odsłon: 228
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 45
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 125
Polecam, pychota.
Odsłon: 228
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 45
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 125
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, olej, wodę i sól. Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i odstawić.
Grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na 20 min. W międzyczasie obrać pieczarki i pokroić. Obrać cebulę i drobno pokroić. Zeszklić na oleju.
Grzyby odcisnąć , zmielić razem z pieczarkami. Dodać do cebuli i smażyć do odparowania wody co jakiś czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.
Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką kółka ( lub przyrządem do pierogów ). Nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie zlepić rogi. Zamrozić . Życzę smacznego :)