Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z grzybami, mięsem i cebulą.

Pierogi z grzybami, mięsem i cebulą.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 617 Ocena: 4985

Dodano: 26.11.2017

Odsłon: 41483

Pierogi z farszem grzybowym z mięsem mielonym i cebulą, podane z podsmażoną cebulą.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie farszu:

    Wymyte, pokrojone drobno pieczarki, doprawione pieprzem i solą smażymy razem z pokrojoną cebulą w kostkę.

  2. Gdy pieczarki będą już miękkie dodajemy stopniowo mielone mięso i smażymy cały czas mieszając. Podczas smażenia mięsa musimy je drewnianą patką jak najdrobniej rozdrabniać. Usmażony farsz studzimy.

  3. Wykonanie ciasta i pierogów:

    Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka i około 1/2 szklanki wody ciepłej.

  4. Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste.

  5. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia.

  6. Przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi.

  7. Z przepisu wyszło 30 dużych pierogów.

  8. Gotujemy przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię lustra wody.

  9. Pierogi podajemy z podsmażoną cebulką lub pierogi odsmażane.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń