Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z farszem grzybowym z mięsem mielonym i cebulą, podane z podsmażoną cebulą.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 217
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40393
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5238
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 217
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40393
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5238
Składniki
Wykonanie farszu: Wymyte, pokrojone drobno pieczarki, doprawione pieprzem i solą smażymy razem z pokrojoną cebulą w kostkę.
Gdy pieczarki będą już miękkie dodajemy stopniowo mielone mięso i smażymy cały czas mieszając. Podczas smażenia mięsa musimy je drewnianą patką jak najdrobniej rozdrabniać. Usmażony farsz studzimy.
Wykonanie ciasta i pierogów: Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka i około 1/2 szklanki wody ciepłej.
Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste.
Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia.
Przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi.
Z przepisu wyszło 30 dużych pierogów.
Gotujemy przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię lustra wody.
Pierogi podajemy z podsmażoną cebulką lub pierogi odsmażane. Smacznego!!!