Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem drobiowym i kapustą

Pierogi z mięsem drobiowym i kapustą

Autor: juczka

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 534

Dodano: 28.09.2009

Odsłon: 4046

Bardzo smaczne

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, jajka i wody zagniatamy ciasto. Dajemy soli do smaku. Ze zmielonego mięsa z kurczaka oraz ugotowanej i pokrojonej kapusty robimy farsz. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy podsmażoną cebulkę. Wszystko dobrze mieszamy. Ciasto wałkujemy i wykrawamy szklanką placki a następnie nakładamy farsz i kleimy. Końcówki przygniatam widelcem wtedy pierogi się nie rozwalają. Polecam szklaneczkę czystego czerwonego barszczu. Ach pycha. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

juczka 28 września 2009 WITAM ZAPOMNIAŁAM NAPOSAĆ JKIE PROPORCJR NA FARSZ OKOŁO PÓŁ KG MIĘSKA JA WYKORZYSTUJĘ PORCJE ROSOŁOWE,A KAPUSTY OKOŁO 800G,SMALEC POTRZEBNY DO PODSMAŻENIA CEBULI,KTÓRA LĄDUJE DO FARSZU.POZDRAWIAM:)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juczka 28 września 2009 NA SMALCU PODSMAŻAMY CEBULKĘ,KTÓRA DODAJEMY DO FARSZU.PROPORCJE SĄ UZALEŻNIONE OD ILOŚCI DOMOWNIKÓW,ALE PRZECIĘTNIE Z 60 DKG MIĘSKA I 80 DKG KAPUSTY KISZONEJ.PRZEPRASZAM,ALE ZAPOMNIAŁAM NAPISAĆ.POZDRAWIAM.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asionder 28 września 2009 a do czego ten smalec? I jakie proporcje na farsz?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń