Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe, a po podgrzaniu jeszcze lepsze.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7490
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7490
Składniki
Ziemniaki skrobiemy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Jak wystygną przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mięsa,( u mnie było całe naczynie litrowe) dodajemy obie mąki, żółtka i przyprawy, mieszamy u mnie wyszło bardzo kleiste ciasto ale jak bym dała więcej mąki to wyszły by twarde pierogi. Nabierałam łyżką ciasto, wykładałam na dobrze obsypaną mąką stolnicę, rozklepałam na placek nakładałam farsz i składałam.
Farsz robiłam jak gotowały się i stygły ziemniaki. Kapustę obgotowałam, odcisnęłam i drobno zsiekałam, cebulkę pokroiłam w kostkę podsmażyłam na smalcu, dodałam starte na tarce pieczarki i kapustę chwilę wszystko podsmażyłam. Gdy wystygło dodałam jajko, mąkę i przyprawy.
Zrobione pierogi smażyłam na oleju, na złoty kolor z obu stron. Usmażone pierogi jeszcze zapiekłam w piekarniku przez 5 minut by doszły.
SMACZNEGO