Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś drobiowa nadziewana serem

Pierś drobiowa nadziewana serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 740

Dodano:

Odsłon: 396

Pierś drobiowa nadziewana serem, a na dodatek puree ziemniaczane i surówka z marchwi i pomarańczy.

Składniki

  • 2 piersi drobiowe
  • trochę twardego żółtego sera
  • sól, pieprz, proszkowana papryka czerwona, curry
  • 400g ziemniaków
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturanego
  • surówka z marchwi i pomarańczy
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, ugotować z solą, przecisnąć przez praskę, dodać łyżkę gęstego jogurtu naturalnego i wymieszać..

  2. Piersi ponacinać w poprzek na niewielką głębokość, a następnie ostrym nożem nakroić w połowie grubości.

    Tak przygotowane piersi natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, papryką czerwoną i curry.

    Następnie w nakrojone miejsce wcisnąć kawałki sera.

    Piersi przełożyć na patelnię z mocno rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć piersi z każdej strony przez około minutę. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 20 minut (odwracając piersi co jakiś czas).

  3. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)

    Do tego dania doskonale pasuje surówka z marchwi i pomarańczy, na którą przepis można znaleźć tutaj:

    https://smaker.pl/przepis-surowka-z-marchwi-i-pomaranczy,159875,newsweek.html


    Równie doskonale, co powyższa surówka, pasuje tutaj domowy sos czosnkowy, który można znaleźć o tu:

    https://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html



    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń