Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostra i aromatyczna zupa - idealna na obronę przed przeziębieniem
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6416
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 114
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 864
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2223
Królowa grilla :)
Odsłon: 1631
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6416
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 114
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 864
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2223
Królowa grilla :)
Odsłon: 1631
Składniki
Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i po 10 minutach kroimy w paseczki. Papryki wydrążamy z pestek i kroimy w plasterki. Pierś kaczki kroimy w cienkie plastry, oczywiście razem ze skórą. Imbir obieramy i nacinamy, aby oddał więcej smaku - imbir w całości będzie nam łatwo odłowić przed podaniem. Do gorącego bulionu dodajemy grzyby, papryki, imbir i przyprawy, gotujemy co najmniej 15 minut. Dodajemy pierś z kaczki i gotujemy kilka minut. Kaczka w cienkich plastrach ugotuje się błyskawicznie. Doprawiamy do smaku Zagęszczamy mąką rozmieszaną w chłodnej wodzie. Makaron rozkładamy na talerzach, zalewamy zupą i dekorujemy kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem i sezamem.