Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantne oblicze krewetek
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1325
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1325
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Na patelnię wlać oliwę i dodać masło, chilli i czosnek. Mieszając smażyć na małym ogniu ok 3 min aż chilli i czosnek zaczną wydzielać zapach.
Dorzucić krewetki. Podsmażyć przez 3 min na jednej stronie (powinny się zaróżowić i lekko zbrązowieć). Krewetki przełożyć na druga stronę.
Dodać wino i gotować przez kolejne 4 min. aż krewetki będą w całości ugotowane.
Dodać zieloną pietruszkę, dobrze przyprawić sola i pieprzem.
Podawać z białym pieczywem do moczenia w powstałym sosie