Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka, postna pizza z cebulą, cebulak :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
przepis na ciasto do pizzy: Składniki: 20 g świeżych drożdży lub 8 g suchych mąka poznańska typ 500 2 szklanki 3 łyżeczki cukru pół płaskiej łyżeczki soli 4 łyżki oleju 1/2 szklanki ciepłego mleka wykonanie ciasta: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Wykonanie pizzy: Z ciasta wałkujemy okrągły placek wielkości formy, średnica 25 cm.
Placek smarujemy sosem pomidorowym.
Nakładamy warstwę wcześniej usmażonej cebuli.
Przykrywamy plastrami sera gouda, posypujemy pieprzem, szczypiorem i oregano. Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza 20 minut.
Smacznego!!!