Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz została moją pizzą numer jeden:). Jest pyszna! Gruszka, orzechy i gorgonzola doskonale do siebie pasują, polecam przetestować to trio również na pizzy.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12986
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8097
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 341
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 117
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2212
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 767
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12986
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8097
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 341
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 117
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2212
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 767
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Pizzę smarujemy śmietaną, posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Posypujemy mozzarellą, układamy pokrojoną w plastry gruszkę i gorgonzolę.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów. Posypujemy orzechami.