Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz została moją pizzą numer jeden:). Jest pyszna! Gruszka, orzechy i gorgonzola doskonale do siebie pasują, polecam przetestować to trio również na pizzy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10150
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2767
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1883
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10150
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2767
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1883
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Pizzę smarujemy śmietaną, posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Posypujemy mozzarellą, układamy pokrojoną w plastry gruszkę i gorgonzolę.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów. Posypujemy orzechami.