Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz została moją pizzą numer jeden:). Jest pyszna! Gruszka, orzechy i gorgonzola doskonale do siebie pasują, polecam przetestować to trio również na pizzy.
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 202
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 51
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 357
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 35
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 202
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 51
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 357
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 35
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Pizzę smarujemy śmietaną, posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Posypujemy mozzarellą, układamy pokrojoną w plastry gruszkę i gorgonzolę.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów. Posypujemy orzechami.