Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, lekkie placuszki przygotowane z dwóch serów z dodatkiem konfitury malinowej...polecam ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11886
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16204
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11886
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16204
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5160
Składniki
Żółtka zmiksować z cukrem. Białka ubić na sztywna pianę. Do ubitych żółtek dodać oba sery i zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i całość zmiksować. Na końcu dodać ubita pianę i delikatnie ciasto wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Podawać z konfiturą malinową. Smacznego!