Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5592
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34560
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2187
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5592
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34560
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2187
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na plasterki.
Do miski wlewamy kefir. Następnie dodajemy jajko, cukier, sodę i cynamon. Mieszamy wszystko bardzo dokładnie. Dodajemy stopniowo mąkę. Na koniec dodajemy pokrojone jabłka i dokładnie mieszamy.
3. Smażymy na oleju z 2 stron aż placuszki ładnie się zarumienią. Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem.