Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie bardzo smaczne i małokaloryczne
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1746
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1746
Składniki
Cukinie zetrzeć na grubych oczkach (troszkę mniejszych niż do buraczków). Oprószyć solą. Odstawić. Jabłka zetrzeć na tarce (oczka jak do buraczków) do osobnej miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić. Cukinię odcisnąć bardzo mocno z powstałego soku, jabłka delikatnie. Tak przygotowane składniki połączyć, dodać drobno pokroją cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładać łyżką przygotowaną masę i smażyć małe placuszki.
Osączać na papierowym ręczniku. Danie dla dwóch osób- 433 Kcal/1 porcja