Do góry

Dania główne Przepis na:

placuszki z cukinii i jabłek

placuszki z cukinii i jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 716

Dodano:

Odsłon: 8097

danie bardzo smaczne i małokaloryczne

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinie zetrzeć na grubych oczkach (troszkę mniejszych niż do buraczków). Oprószyć solą. Odstawić.
    Jabłka zetrzeć na tarce (oczka jak do buraczków) do osobnej miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić.
    Cukinię odcisnąć bardzo mocno z powstałego soku, jabłka delikatnie.
    Tak przygotowane składniki połączyć, dodać drobno pokroją cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładać łyżką przygotowaną masę i smażyć małe placuszki.

  2. Osączać na papierowym ręczniku.
    Danie dla dwóch osób- 433 Kcal/1 porcja

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń