Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lipiec to jeden z miesięcy, kiedy możemy cieszyć się smakiem polskiej cukinii. Oczywiście cukinia dostępna jest w sklepach przez cały rok, ale niestety nie pochodzi z naszego kraju. Latem więc korzystam z niej najczęściej jak się da, bo jest zdrowa i smaczna. Jeśli ktoś nie lubi cukinii to warto się przyjrzeć z bliska i spróbować z nią zaprzyjaźnić bo warto.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5818
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 46
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5818
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 46
Składniki
Cukinie umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( można odcisnąć sok ), koperek posiekać a fetę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Składniki umieścić w misce, dodać rozbełtane jajka, do smaku sól i pieprz oraz wsypać kaszę mannę i wszystko wymieszać. Rozgrzać patelnię, wlać olej i kłaść porcje masy na placuszki. Smażyć z obu stron na rumiano, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Placuszki można podać na przykład z dipem koperkowym.