Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki w sosie kurkowym"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 625
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 625
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Składniki
Mięso oczyść, opłucz. Na patelni rozgrzej olej. Włóż polędwiczki. Obsmaż je ze wszystkich stron. Potem zmniejsz płomień i smaż jeszcze kilka minut. Pod koniec smażenia posyp solą oraz pieprzem. Zdejmij z patelni i trzymaj w cieple, by mięso nie wystygło.
Cebulę obierz, posiekaj. Kurki oczyść, ew. opłucz i osusz. Większe sztuki pokrój na połówki, mniejsze pozostaw w całości. Na tej samej patelni rozgrzej masło. Wrzuć grzyby i cebulę. Podlej odrobiną wody. Duś ok. 10 minut.
Polędwiczki pokrój w plasterki. Do grzybów dolej śmietanę. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem i szczyptą rozmarynu. Gotuj, aż zacznie lekko gęstnieć. Wtedy dołóż mięso. Mocno podgrzej. Udekoruj listkami natki.
Podawaj z bagietką albo piure ziemniaczanym. ok. 45 min, 1 porcja zawiera ok. 490 kcal Ok. 5,80 zł za porcję.Źródło: Tina