Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudzi nam się cukinia jako warzywo, potraktujmy ją jako owoc:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 85
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 173
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1244
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 494
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 85
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 173
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1244
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 494
Składniki
Cukinię obieramy ze skórki. Usuwamy ze środka pestki. Tak obrobioną cukinie ścieramy tarką na grubych oczkach. Wrzucamy na głęboką patelnię lub garnek z grubym dnem i zalewamy połową szklanki wody. Gotujemy aż cukinia zmięknie.
Dodajemy cukier, galaretki, olejek i kwasek i gotujemy na małym ogniu 20-30 minut.
Po tym czasie nakładamy dżem do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.