Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawa parówkowo - pieczarkowa

Potrawa  parówkowo - pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 219

Dodano:

Odsłon: 941

Smaczne i szybkie danie jednogarnkowe na obiad i kolację .:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z parówek zdjąć osłonki ,pokroić w plasterki , cebulę w piórka ,pieczarki
    oczyścić pokroić plasterki .
    Do garnka nalać olej ,tak aby przykrył całe dno .
    Gdy olej jest nagrzany wrzucić pokrojone parówki.
    Parówki lekko przesmażyć na oleju ,dodać cebulę , smażyć do zeszklenia
    się cebuli , dodać pieczarki dusić przez ok 3 minuty .Przyprawiamy przyprawami często mieszając żeby potrawa się nie przypaliła.

  2. Na początek wlewamy 1, 5 szklanki wody ,dusimy potrawę przez 5 minut
    Do potrawy dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego , dokładnie mieszamy ze składnikami . Gotujemy do momentu gdy potrawa będzie już gęsta .Dodać natkę pietruszki .Sprawdzamy czy trzeba potrawę jeszcze doprawić .Jeśli jest za gęsta możemy dolać pozostałą część wody ,powtórnie zagotowując do odpowiedniej gęstości .Gotową potrawę posypać można natką pietruszki.Podajemy ugotowanym ryżem lub pieczywem.
    Smacznego.:)
    ;






Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń