Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na grzybki jeździmy z Mężem i Córcia na Mazury. Tam grzybki są najlepsze choć w naszym Mazowieckich lasach też ich nie brakuje.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 542
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11086
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13480
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 542
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11086
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13480
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Przebrane grzyby wrzucamy na wrzątek osolony z dodatkkem octu na jeden litr wody 1 łyżeczka soli i 1 łyżka octu. Gotujemy tak ok. 15 min. Wyrzucamy na durszlak i przelewamy zimną wodą. Grzyby przekładamy do słoików. Do każdego wkładamy ziele, liście, ziarna pieprzu. Z wody octu i soli robimy zalewe. Wlewamy do słoików. Pasteryzujemy przez 15 min.