Do góry

Przekąski Przepis na:

Prażona cieciorka

Prażona cieciorka

Autor: KatesKitchen

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 214

Dodano: 14.12.2016

Odsłon: 11725

Zaskakująca, prosta i bardzo zdrowa przekąska, która nie pójdzie w biodra

Składniki

  • Ciecierzyca (wg potrzeb)
  • Wędzona papryka (wg uznania)
  • Kumin (wg uznania)
  • Sól do smaku
  • Oliwa z II tłoczenia - tyle, aby cieniutko pokryła cieciorkowe kuleczki
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę moczymy w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej przez noc (lub 24 godz.). Następnie wodę odlewamy i nasiona gotujemy al dente w świeżej wodzie. Odcedzamy i osuszamy na papierowym ręczniku. W miseczce cieciorkę mieszamy z oliwą, wędzoną papryką, kuminem i solą, a następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, funkcja grill, aż stanie się złocista. Serwujemy ze świeżym , lekko przesiekanym tymiankiem. Pysznie, szybko i zdrowo.

    Prościej się nie da :)

  2. po więcej ciekawych przepisów i artykułów zapraszam na www.kateskitchen.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 14 grudnia 2016 pysznie ;-) uwielbiam ciecierzycę a w zestawie z papryką wędzoną smakuje wybornie ;-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń