Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty placek z jabłkami. Przepis na dużą blachę 24x36cm
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 83
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 83
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Składniki
Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym na puch, kolejno wbijamy po jednym jajku, wciąż miksując. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto dzielimy na dwie części. Większą część wykładamy na dno blachy (25x36cm), na niej układamy pokrojone w mniejsze kawałki jabłka; ja pokroiłam i plasterki. Następnie posypujemy cynamonem.
Do drugiej części ciasta, która pozostała dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy, masę wykładamy równomiernie na jabłka.
Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 40 minut w 160-170 st. Lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem.