Do góry

Desery Przepis na:

Przepis na domowe masło orzechowe

Przepis na domowe masło orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Przepis na domowe masło orzechowe"

Składniki

  • 25 dag orzesz ków ziemnych
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • szczypta soli
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Można je przechowywać do miesiąca w lodówce. Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy k. Chełma

  2. Orzeszki ziemne wsyp na suchą rozgrzaną patelnię, dodaj szczyptę soli. Upraż na złoty kolor. Ostudź.

  3. Orzeszki miksuj z łyżką miodu 10 min, aż zaczną wydzielać olej. Dodaj łyżkę miodu, miksuj 5 min. Dodaj resztę miodu, zmiksuj na gęstą masę.

  4. Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 1 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń