Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna ( opinia subiektywna ), szybka przekąska z bakłażana.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Składniki
Bakłażany umyłem, odciąłem końcówki, pokroiłem w talarki, obtoczyłem w mące i usmażyłem na oliwie. Odsączałem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Sos : posiekałem drobno koperek, natkę i czosnek. Wymieszałem z majonezem. Usmażone bakłażany posmarowałem sosem, na każdym talarku położyłem kawałki pokrojonego pomidora. Doprawiłem pieprzem i solą.