Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1325
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1325
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Oczyszczone pstrągi umyj pod bieżącą wodą i osusz. Posól je z zewnątrz i od środka. Dopraw pieprzem. Cebulę oczyść i pokrój w talarki. Pomarańczę dokładnie umyj szczoteczką i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż rybę z obu stron. Zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce.
Na czystej patelni ponownie rozgrzej oliwę i obsmaż plastry pomarańczy. Zalej je sosem sojowym wymieszanym z miodem. Według upodobania możesz dodać tymianek, sól i tłuczony pieprz.
Sos zagotuj. Następnie włóż do niego ryby i krótko podgrzej. Pstrągi wyłóż na talerze, obłóż plasterkami pomarańczy i polej sosem. Danie podawaj z duszonym ryżem.Źródło: Na żywo