Do góry

Dodatki Przepis na:

Puree z kalafiora

Puree z kalafiora

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 221

Dodano:

Odsłon: 757

Puree z kalafiora to wspaniała, wiosenna alternatywa dla tradycyjnego puree ziemniaczanego. Jest jedwabiste, maślane i zdecydowanie mniej kaloryczne.

Składniki

  • 1 kalafior
  • 1 łyżka masła
  • 1-2 łyżki śmietany 18%
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kalafiora umyć, podzielić na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzie lub na parze.

    Zblendować i przetrzeć przez sito (choć niekoniecznie, po zblendowaniu powinien być aksamitny).

    Do puree dodać śmietany – tylko tyle, żeby nie było zbyt rzadkie. Wymieszać.

    Na patelni rozgrzać masło, przełożyć puree, podsmażyć. Podawać ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń