Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzadko kiedy mamy możliwość zjeść dobry sernik. Moja mama należy do mistrzyń w ich pieczeniu. Ciasto jest delikatne, piankowe i wprost rozpływa się w ustach. Dzisiaj dzielę się jej przepisem, spróbujcie sami, polecam :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę, proszek do pieczenia, 10 dag cukru pudru, 2 żółtka i 1 całe jajko oraz margarynę i smalec wrzucić do miski, zagnieść ciasto. Rozłożyć je na spodzie blachy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej pergaminem.
Wykonanie masy serowej: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej. Następnie wyłożyć ser i wlać mleko, dokładnie połączyć ze sobą. Na koniec wyłożyć ubitą pianę z białek i wsypać budyń, przemieszać ręcznie (już bez użycia miksera). Połowę gotowej masy wylać na blachę, równomiernie wyłożyć krówkę, zalać pozostałą częścią masy i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni. Piec ok. 1godziny i 10 minut. Po przestygnięciu polać lukrem. Pycha!!!