Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne, efektowne i nieskomplikowane ciasto. Robi się je bardzo szybko. Kruche ciasto smarujemy aromatycznymi powidłami śliwkowymi, dekorujemy pyszną bezą z dodatkiem płatków migdałowych i pieczemy. Po ostudzeniu przekładamy masą budyniową i gotowe. Smacznego :) Mmm...po prostu pychotka! Spróbujcie.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10057
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9095
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6455
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10057
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9095
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6455
Składniki
Margarynę, mąkę z proszkiem i amoniakiem, żółtka i śmietanę zagniatamy i wyrabiamy gładkie ciasto. Dzielimy je na dwie części. Każdą rozwałkowujemy i przekładamy do foremek 25 x 35 cm wyłożonych papierem do pieczenia. W drugim etapie przechodzimy do ubijania białek z cukrem na pianę. Oba ciasta smarujemy powidłami i nakładamy ubitą pianę. Posypujemy płatkami migdałowymi lub pokrojonymi orzechami i pieczemy przez 30 min. w temp. 200 st. C. Studzimy.
Z podanych składników zagotowujemy budyń i studzimy. Ucieramy masło, a następnie dodajemy małymi porcjami budyń. Tak powstałą masą przekładamy upieczone ciasto.