Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemsko pyszna owsianka z mlekiem bananowym ( nie o smaku bananowym, ale zrobionym z bananów). Niesamowicie sycąca i zdrowa :) Lepszej nigdy nie jadłam :)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 436
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12563
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 436
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12563
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 91
Składniki
Mrożone jeżyny ( mogą to też być na przykład truskawki) wrzucamy do garnka, dodajemy łyżeczkę miodu i podgrzewamy, aż owoce się rozmrożą a miód rozpuści.
Do miski wsypujemy płatki owsiane i po łyżeczce mielonego ostropestu plamistego, nasion lnu, nasion chia i otrębów orkiszowych.
Wszystko mieszamy i dodajemy ciepłe jeżyny wraz z sokiem, który wypuściły i suszone jabłka
Aby przygotować mleko bananowe wystarczy zmiksować banana z wodą. Użyłam dość ciepłej wody bo chciałam, żeby owsianka była na ciepło.
Teraz wystarczy już tylko wszystko razem wymieszać i udekorować jeżynami i plasterkami banana :). Owsianka smakuje świetnie, nigdy nie jadłam aż tak dobrej :). Słodkie mleko bananowe w połączeniu z kwaskowymi jeżynami stworzyło obłędny w smaku duet Smacznego!