Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co zrobić z mięsem, które zostało z rosołu? Sałatka to dobry sposób na wykorzystanie ładnych kawałków kurczaka. Jest prosta, pyszna i zdrowa :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12837
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12837
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Zimnego kurczaka z rosołu obieramy z kości i kroimy w kostkę. Dodajemy ryż, kukurydzę i 3 łyżki majonezu.
Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy, cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pietruszkę i cebulę dodajemy do sałatki. Przyprawiamy ją solą, pieprzem i kurkumą. Wszystko starannie mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia na min. 15 min.
Smacznego :)